Gezocht: Talenten die willen wonen en werken als opvoeder in de jeugdzorg

Jeugdzorgwerker C - Therapeutisch Opvoeder (M/V)

Jeugdzorgwerker C – Therapeutisch Opvoeder (M/V)

Wij vinden het belangrijk dat de medewerkers van het Heppie (t)Huis hart voor de doelgroep hebben en openstaan voor het opbouwen van een (h)echte band met onze kinderen en jongeren. Je committeert je aan het lid worden van de ‘Heppie-familie’. Je bent therapeutisch opvoeder en biedt de kinderen en jongeren continuïteit, stabiliteit en veiligheid, door te werken naar onze pedagogische handelswijze: Klimaat van Aandacht. Je draagt bij aan de kinderen en jongeren door ze een thuis en een zo normaal mogelijk leven binnen hun sociale omgeving te bieden. Hier ben je actief bij betrokken; te denken aan intensief contact met school en (sport)clubs, meegaan op vakanties en uitjes. Dit maken wij mogelijk door altijd 3 van onze professionals per dienst binnen het Heppie (t)Huis aanwezig te laten zijn (met uitzondering van de nachten). Je bent in staat om te werken vanuit een individuele benadering van ieder kind of jongere, daarnaast heb je oog voor en feeling met groepsprocessen. Ook wordt je mentor van één of meerdere van de kinderen/jongeren.

Ook zijn wij op zoek naar Therapeutisch Opvoeders die alleen in de weekenden willen werken (1 a 2 weekenden in de maand).

Verder vragen wij:

 • Een HBO of WO  werk- en denkniveau door een op de functie gerichte opleiding (o.a.: SPH, social work, Pedagogiek, Psychologie).
 • Ervaring binnen de residentiële jeugdzorg is een pré.
 • Kennis van de ontwikkeling van kinderen en jeugdigen en vertrouwen in eigen deskundigheid.
 • Een wens om je voor langere periode (meerjarig) te committeren aan het Heppie (t)Huis.
 • Personen die het een uitdaging vinden om zelf veel bijdrage te hebben in de ontwikkeling van het Heppie (t)Huis.
 • Bereidheid om onregelmatige diensten te werken.

Wat bieden wij?

 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Jeugdzorg.
 • Vast en volledig contract voor 28-36 uur.
 • Een zelfsturend team, waarin veel ruimte is voor inbreng in de ontwikkeling.
 • Een positief werkklimaat, waar je zelf veel invloed op hebt.
 • Ondersteuning in mogelijkheden jezelf te blijven ontwikkelen en professionaliseren.
 • Een kans om een voorbeeldrol te krijgen binnen de jeugdzorg.
 • Een stabiel werkrooster.

Solliciteren

Organisatie

In de gemeente Geldrop-Mierlo hebben we een Heppie (t)Huis gerealiseerd, een huis voor 8 kinderen die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. We geven de kinderen een veilige, stabiele woonplek in hun eigen sociale omgeving vlakbij hun vriendjes, school en sportclub waar ze zich echt thuis kunnen voelen. De kinderen maken onderdeel uit van een grote hartelijke familie van een vast team van medewerkers die de (tijdelijke) opvoeders zijn van de kinderen en die er voor zorgen dat ieder kind gezien en gehoord wordt en de positieve aandacht krijgt die het nodig heeft. Zo bouwen we een (h)echte band met elkaar op en sterken we kinderen in hun zelfvertrouwen, zodat ze zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk is ieder kind erbij gebaat om te wonen binnen het eigen gezin, daarom gaan we ook het gezin nauw betrekken, voorbereiden op een passende manier van opvoeden en omgang met hun kind(eren) en ondersteunen.

Het Heppie (t)Huis wordt gevormd door een zelfsturend professioneel team met alle expertise binnen het team. Een team binnen een innovatieve woonvorm waarin het bieden van continuïteit, stabiliteit, oprechte aandacht en liefde voor de kinderen en jongeren centraal staat. Een kritisch stevig team die elkaar gaat versterken in het therapeutisch opvoeden van onze kinderen. Twee teamleden wonen in de appartementen gevestigd naast het Heppie (t)Huis, om de stabiliteit te waarborgen en veiligheid te bieden gedurende de nachten.

Het team bestaat uit:

 • 8x Jeugdzorgwerker C – Therapeutisch Opvoeder
 • 2x Jeugdzorgwerker C – Naastwonend Therapeutisch Opvoeder
 • 1x Gezinsbegeleider/Systeemtherapeutisch werker
 • 1x Orthopedagoog/Teamcoördinator
 • 1x Huishoudelijke Hulp

Voor dit team zijn we nog op zoek naar Therapeutisch Opvoeders en naar Therapeutisch Opvoeders die alleen in weekenden willen werken (2 weekenden per maand)

Sollicitatieprocedure

Het team wordt de belangrijke kern van het Heppie (t)Huis. Het Heppie (t)Huis kan namelijk alleen goed functioneren als er een team staat met één gezamenlijk doel. Een team wat met elkaar de beste plek om te wonen wilt realiseren en dit kritisch blijft evalueren. Bestaande uit mensen die elkaar aanvullen, bijstaan, helpen, maar elkaar ook ruimte geven, respect hebben voor ieders manier van handelen en open naar elkaar zijn. Alleen met een goede samenwerking kunnen de doelstellingen worden gehaald. Het samenstellen van een zo goed mogelijk team is dus cruciaal omdat we een grote verantwoordelijkheid hebben in het opvoeden van de kinderen die aan ons toevertrouwd worden.

Voor het samenstellen van het team is het noodzakelijk dat we elkaar eerst goed leren kennen. Daarom gaan we de selectie op een voor jou wellicht nieuwe wijze organiseren:

Hiervoor organiseert het Heppie (t)Huis een selectiedag in Hotel Heppie te Geldrop-Mierlo.
Een exacte datum hiervoor zal spoedig via deze pagina bekend gemaakt worden.

Gedurende de selectie maken we intensief kennis met elkaar en wisselen we zoveel mogelijk informatie uit. Er zijn diverse activiteiten en je hebt groeps- en individuele gesprekken. Zo krijg jij een goed beeld van het Heppie (t)Huis en wij van jou. Na deze dag besluit je definitief of je nog als medewerker van het Heppie (t)Huis aan de slag wilt en wij beslissen of jij onderdeel gaat worden van het team. Dit zal ongetwijfeld een spannende, maar hopelijk ook een heel leuke en inspirerende dag worden!

Heb je interesse naar een functie in het Heppie (t)Huis, vul dan hier het formulier in.